onsdag den 11. december 2013

Land art (studiedag)

Studiedag d. 7. december 2013
Dagen efter at Danmark - og herunder UC Syd - næsten gik i stå pga. stormen "Bodil's" hærgen, var vi med Ida på tur til Kalvø, der ligger idyllisk placeret i bunden af Genner Bugt. Thermometeret viste en enkelt minusgrad, men en flot vintersol på en blå baggrund gjorde sit til at skabe det ideelle lys for det, der var dagens tema: Land art.

Opgaverne introduceres.
Hos Mette havde vi på et tidligere tidpunkt set filmen "Rivers and Tides" om land art kunstneren Andy Goldsworthys arbejder i den skotske natur. Tiden tillod os ikke at fordybe os helt så meget som Andy Goldsworthy gør, når han forfølger en ide. Så i stedet for introducerede Ida os til land art, ved indledningsvis at give os individuelle opgaver på ting, der skulle findes. En seddel kunne fx lyde: "Find noget rundt og noget trekantet" eller "find 50 af det samme". Som hensigten var, gav det os lejlighed til at sondere stranden og det bagvedliggende område, og samtidig åbne vores sanser for, hvilke former og faconer der egentlig gemmer sig i naturen. 

De tvetydige ord.
Dernæst blev vi inddelt i 2 grupper, og denne gang skulle vi kreativt forholde os til en række tvetydige ord som fx "ligevægt", "modgang", "frastødende", "påfaldende" og lignende. Ved hjælp af naturens egne materialer samt de henkastede effekter vi eventuelt kunne finde, skulle vi komponere vores fortolkninger af de pågældende ord. Endnu engang gik vi derfor på jagt efter drivtømmer, reb, småaffald, forskellige sten, grene, kviste, rød-der og lignende, så vi havde nogle materialer at arbejde med. Som det fremgår af de viste billeder, fik fantasien frit slag, og vi fik alle snuset lidt til begrebet land art, og hvilke muligheder et helt tilfældigt sted har i forhold til kreativ og æstetisk udfoldelse.
Komposition over ordet "modgang". Her fortolket 
som den modgang naturen oplever i form af folks 
efterladenskaber og forurening.


"Midtpunkt".













"Ligevægt".
"Påfaldende".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar